قابلیت Hotlink protection چیست و چرا باید از آن استفاده کنید؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد و نحوه فعالسازی آن را در کنترل پنل های سی پنل (cPanel)، دایرکت ادمین (DirectAdmin)، پلسک (Plesk)، وب سرور آپاچی (Apache)، وب سرور انجینیکس (NGINX) نشان خواهیم داد.قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟


شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تصاویر و فایلهای وبسایت خود را در وبسایتهای دیگر ببینید. این امر به نام Hotlinking شناخته میشود و به معنای استفاده بدون اجازه از لینک تصاویر یا فایلهای شما در وبسایتهای دیگر است. برای مثال، فرض کنید من یک تصویر زیبا را در وبسایت شما دیدم و خواستم آن را در وبسایت خودم قرار دهم. اگر من لینک کامل تصویر شما را در وبسایت خودم استفاده کنم، هر بار که بازدیدکنندگان سایت من بازدید داشته باشند، تصویر/فایل از وبسایت شما دانلود می شود و این یعنی من پهنای باند شما را برای بارگذاری تصاویر/فایل ها مصرف میکنم.

Hotlink protection یک قابلیت است که جلوی این کار را میگیرد. با فعالسازی این قابلیت، شما میتوانید مشخص کنید که تصاویر یا فایلهای شما فقط در دامنه های خودتان قابل دسترس باشند و سایر سایتها نتوانند آنها را لینک کنند. به این ترتیب، در پهنای باند شما صرفه جویی میگردد و منابع سخت افزار سرور شما برای پاسخگویی به این درخواست ها اشغال نمی شود.

 

چرا باید از Hotlink protection استفاده کنید؟


Hotlinking مشکلات زیادی را برای صاحبان وبسایت به همراه دارد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

افزایش هزینه هاستینگ: هر بار که تصویر یا فایل شما در سایت دیگر لینک میشود، پهنای باند شما مصرف میشود. اگر تعداد سایتهای لینک کننده زیاد باشد، پهنای باند شما به سرعت تمام میشود و مجبور خواهید شد برای افزایش آن هزینه بپردازید.

کاهش سرعت لود صفحات: پهنای باند شما منابع محدودی است و اگر بیش از حد مصرف شود، سرعت لود صفحات شما کاهش مییابد. این میتواند تاثیر منفی بر روی تجربه کاربری و رتبه سئو شما داشته باشد.

نقض حقوق مالکیت معنوی: تصاویر و فایلهای شما متعلق به شما هستند و شما حق دارید تصمیم بگیرید که کجا و چگونه از آنها استفاده شود. اگر سایت دیگری بدون اجازه شما از تصاویر یا فایلهای شما استفاده کند، این یک نوع سرقت است و میتواند حقوق شما را ضایع کند.

با استفاده از Hotlink protection، شما میتوانید از این مشکلات جلوگیری کنید و تصاویر و فایلهای خود را در اختیار کسانی قرار دهید که مایل هستید.

 

چگونه Hotlink protection را در کنترل سی پنل فعالسازی کنید؟


فعالسازی Hotlink protection در سی پنل بسیار آسان است. فقط کافی است طبق مراحل زیر اقدام فرمایید:

وارد سی پنل خود شوید.

• در بخش Security، روی Hotlink Protection کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

• مطمئن شوید که دامنه/زیر دامنه هایی که میخواهید از این قابلیت مستثنی شوند، در بخش URLs to allow access وارد نموده اید.

• پسوندهای فایلهایی را که میخواهید محافظت کنید در در بخش Block direct access for the following extensions (comma-separated) وارد کنید. برای مثال: gif, ico, jpg, jpeg, png

• بخش Redirect request to this URL را خالی بگذارید مگر اینکه بخواهید درخواست های دریافتی به این پسوندهای فایل را به صفحه دیگر هدایت کنید. در این صورت می بایست آدرس صفحه مورد نظر را وارد کنید.

• گزینه Allow direct requests را در صورتی تیک بزنید که قصد دارید دسترسی مستقیم به فایل عکس یا … که محافظت شده است وجود داشته باشد.

• روی دکمه Submit کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

• در نهایت از بالا روی دکمه Enable کلیک کنید. یک صفحه تأیید نشان داده خواهد شد.

• روی Go Back کلیک کنید.

حالا شما Hotlink protection را فعالسازی کرده اید. فقط مطمئن شوید که تمام دامنه های فرعی یا اضافی خود را در لیست Hotlink قرار داده باشید.

 

چگونه بعضی تصاویر را از Hotlink protection مستثنی کنید؟


شاید بخواهید بعضی تصاویر خود را به اشتراک بگذارید و اجازه دهید سایتهای دیگر آنها را لینک کنند. در این صورت، شما میتوانید تصاویرهای مورد نظر را در یک پوشه به نام hotlink-ok قرار دهید. این پوشه را میتوانید در هر جایی از وبسایت خود بسازید. برای مثال، برای اجازه دادن به example.com که از تصویر logo.png شما استفاده کند، تصویر را در یک پوشه جدید به نام hotlink-ok در وبسایت خود قرار دهید. هر تصویری که در پوشه hotlink-ok باشد، بررسی نخواهد شد. برخی از مثالهای آدرسهایی که بررسی نخواهند شد عبارتند از:

• http://example.com/hotlink-ok/pic.jpg

• http://example.com/images/hotlink-ok/pic.jpg

• http://example.com/hotlink-ok/images/pic.jpg

• http://example.com/images/main-site/hotlink-ok/pic.jpg

 

چگونه Hotlink protection را در کنترل دایرکت ادمین فعالسازی کنید؟


فعالسازی Hotlink protection در دایرکت ادمین نیز ساده است. فقط باید به صورت زیر عمل کنید:

وارد دایرکت ادمین خود شوید.
• در بخش Advanced Features، روی Hotlink Protection کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

• پسوندهای فایلهایی را که میخواهید محافظت کنید در باکس Protected file types وارد کنید. برای مثال: gif, ico, jpg, jpeg, png

• دامنه هایی را که میخواهید اجازه دهید تصاویر یا فایلهای شما را لینک کنند در باکس اول صفحه یعنی URL با دکمه add وارد و اضافه کنید. برای مثال: http://google.com

• در صورتی که می خواهید حتی برای هدر خالی و بدون مشخص بودن سایت ارجاع کننده، فایل ها قابل دسترس باشد تیک Allow Blank Referrer را بزنید.

• در صورتی که می خواهید فایل ها محافظت شده، بازدیدکنندگان را به لینک خاصی هدایت کند به جای ۴۰۳، در قسمت Redirect to بر روی حالت URL قرار داده و آدرس مد نظر را در بخش Redirect URL وارد نمایید.

• در نهایت نیز روی دکمه Save و سپس در قسمت بالا روی دکمه Enable Hotlinks protection کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

حالا شما Hotlink protection را در دایرکت ادمین فعالسازی کرده اید.

 

چگونه Hotlink protection را در کنترل پلسک فعالسازی کنید؟


فعالسازی Hotlink protection در پلسک نیز مشابه سی پنل است. فقط باید این مراحل را طی کنید:

وارد پلسک خود شوید.

• در بخش Websites and Domains، روی Hotlink Protection کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

• روی دکمه Switch On کلیک کنید.

• پسوندهای فایلهایی را که میخواهید جلوگیری کنید در جعبهای به نام Protected file extensions وارد کنید. برای مثال: gif, ico, jpg, jpeg, png

• شما میتوانید سایتهای خاصی را به عنوان Friendly Domains تعریف کنید تا از این قابلیت محافظت از فایل ها مسنثنی شوند. برای این کار، آدرس آنها را در باکس به نام Addresses of friendly websites وارد کنید و در نهایت دکمه Add را بزنید. برای مثال: http://google.com

• روی دکمه OK یا Apply کلیک کنید.

 

قابلیت Hotlink protection چیست؟ آموزش تصویری فعالسازی در کنترل پنل ها و وب سرور

 

حالا شما Hotlink protection را در پلسک فعالسازی کردهاید.

 

چگونه Hotlink protection را در وب سرور آپاچی (Apache) فعالسازی کنید؟


با استفاده از فایل htaccess، جلوی Hotlinking تصاویر یا فایلهای خود را بگیرید. htaccess یک فایل متنی است که در دایرکتوری ریشه وبسایت شما قرار دارد و به شما اجازه میدهد تا تنظیمات و قوانین مربوط به وب سرور آپاچی را اعمال کنید. با اضافه کردن چند خط کد به این فایل، شما میتوانید مشخص کنید که چه سایتهایی بتوانند تصاویر یا فایلهای شما را لینک کنند و چه سایتهایی نتوانند. در ادامه، نحوه انجام این کار را به شما نشان خواهم داد.

 

چگونه htaccess را برای جلوگیری از Hotlinking در وب سرور آپاچی (Apache) پیکربندی کنیم؟


برای پیکربندی htaccess برای جلوگیری از Hotlinking، باید دو مرحله را طی کنید:

• پیدا کردن یا ساختن فایل htaccess: فایل htaccess معمولا در دایرکتوری ریشه وبسایت شما وجود دارد. اگر نتوانستید آن را پیدا کنید، ممکن است هنوز چنین فایلی نداشته باشید و باید یک فایل جدید با نام htaccess بسازید. برای این کار، میتوانید از یک ویرایشگر متن استفاده کنید و فایل را در دایرکتوری ریشه ذخیره کنید.

• ویرایش فایل htaccess: برای جلوگیری از Hotlinking، باید چند خط کد خاص را به فایل htaccess اضافه کنید. این کدها با استفاده از قابلیت mod_rewrite آپاچی عمل میکنند. بسته به نوع Hotlinking که میخواهید جلوگیری کنید، میتوانید از چندین نوع کد استفاده کنید:

 

جلوگیری از Hotlinking همه تصاویر در وب سرور آپاچی (Apache)


برای جلوگیری از Hotlinking همه تصاویر در وبسایت خود، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?siteName.com/.*$ [NC]
RewriteRule .(gif|jpg|jpeg|png)$ - [F,NC,L]

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید پسوندهای تصاویر را براساس نیاز خود تغییر دهید.

 

جلوگیری از Hotlinking همه فایلها در وب سرور آپاچی (Apache)


برای جلوگیری از Hotlinking همه فایلها در وبسایت خود، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?siteName.com/.*$ [NC]
RewriteRule .(gif|jpg|jpeg|png|mp3|pdf|zip)$ - [F,NC,L]

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید پسوندهای فایلها را براساس نیاز خود تغییر دهید.

 

جلوگیری از Hotlinking با نمایش تصویر جایگزین در وب سرور آپاچی (Apache)


برای جلوگیری از Hotlinking با نمایش یک تصویر جایگزین به جای تصویر اصلی، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?siteName.com/.*$ [NC]
RewriteRule .(gif|jpg|jpeg|png)$ http://siteName.com/hotlink.gif [R,L]

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین مطمئن شوید که تصویر جایگزین (hotlink.gif) را در دایرکتوری ریشه قرار داده باشید. میتوانید تصویر جایگزین را به هر چیزی که میخواهید تغییر دهید، مثلا یک پیام هشدار یا تبلیغ.

 

اجازه دادن به سایتهای خاص برای Hotlinking در وب سرور آپاچی (Apache)


برای اجازه دادن به سایتهای خاص برای Hotlinking تصاویر یا فایلهای شما، میتوانید چند خط RewriteCond را به کد خود اضافه کنید. برای مثال، برای اجازه دادن به سایت example.com برای Hotlinking تصاویر شما، میتوانید کد زیر را استفاده کنید:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?siteName.com/.$ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(www.)?example.com/.$ [NC]
RewriteRule .(gif|jpg|jpeg|png)$ - [F,NC,L]

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید سایتهای بیشتری را به لیست RewriteCond ها اضافه کنید.

 

چگونه htaccess را در وب سرور آپاچی (Apache) ذخیره و تست کنیم؟


پس از ویرایش فایل htaccess، باید آن را ذخیره و تست کنیم. برای ذخیره فایل، میتوانید از دستور Save یا Ctrl+S در ویرایشگر متن خود استفاده کنید. برای تست فایل، باید وب سرور آپاچی را مجددا راه اندازی کنید. برای این کار، میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:

sudo service apache2 restart

اگر هیچ خطایی نشان داده نشود، به این معنی است که فایل htaccess شما درست است و تنظیمات شما اعمال شده اند. برای بررسی عملکرد آن، میتوانید وبسایت خود را در مرورگر باز کنید و ببینید که چه اتفاقی میافتد.

 

چگونه Hotlink protection را در وب سرور انجینیکس (NGNIX) فعالسازی کنید؟


برای پیکربندی Hotlink protection برای جلوگیری از Hotlinking در nginx، باید دو مرحله را طی کنید:

• پیدا کردن یا ساختن فایل پیکربندی nginx: فایل پیکربندی nginx معمولا در مسیر /etc/nginx/nginx.conf قرار دارد. اگر نتوانستید آن را پیدا کنید، ممکن است هنوز چنین فایلی نداشته باشید و باید یک فایل جدید با نام nginx.conf بسازید. برای این کار، میتوانید از یک ویرایشگر متن استفاده کنید و فایل را در مسیر مورد نظر ذخیره کنید.

• ویرایش فایل پیکربندی nginx: برای جلوگیری از Hotlinking، باید چند خط کد خاص را به فایل پیکربندی nginx اضافه کنید. این کدها با استفاده از قابلیت ngx_http_referer_module nginx عمل میکنند. بسته به نوع Hotlinking که میخواهید جلوگیری کنید، میتوانید از چندین نوع کد استفاده کنید:

 

جلوگیری از Hotlinking همه تصاویر در وب سرور انجینیکس (NGNIX)


برای جلوگیری از Hotlinking همه تصاویر در وبسایت خود، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

server {
listen 80;
server_name siteName.com;
root /var/www/siteName.com/html;

location /assets/ {
valid_referers siteName.com/ siteName.com/index.html siteName.com/more_links.html;
if ($invalid_referer) {
return 403;
}
}
}

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید پسوندهای تصاویر را براساس نیاز خود تغییر دهید.

 

جلوگیری از Hotlinking همه فایلها در وب سرور انجینیکس (NGNIX)


برای جلوگیری از Hotlinking همه فایلها در وبسایت خود، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

server {
listen 80;
server_name siteName.com;
root /var/www/siteName.com/html;

location /assets/ {
valid_referers siteName.com/ siteName.com/index.html siteName.com/more_links.html;
if ($invalid_referer) {
return 403;
}
}
}

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید پسوندهای فایلها را براساس نیاز خود تغییر دهید.

 

جلوگیری از Hotlinking با نمایش تصویر جایگزین در وب سرور انجینیکس (NGNIX)


برای جلوگیری از Hotlinking با نمایش یک تصویر جایگزین به جای تصویر اصلی، میتوانید از کد زیر استفاده کنید:

server {
listen 80;
server_name siteName.com;
root /var/www/siteName.com/html;

location /assets/ {
valid_referers siteName.com/ siteName.com/index.html siteName.com/more_links.html;
if ($invalid_referer) {
rewrite ^(.*)$ http://example.com/hotlink.png redirect;
}
}
}

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین مطمئن شوید که تصویر جایگزین (hotlink.png) را در دایرکتوری ریشه قرار داده باشید. میتوانید تصویر جایگزین را به هر چیزی که میخواهید تغییر دهید، مثلا یک پیام هشدار یا تبلیغ.

 

اجازه دادن به سایتهای خاص برای Hotlinking در وب سرور انجینیکس (NGNIX)


برای اجازه دادن به سایتهای خاص برای Hotlinking تصاویر یا فایلهای شما، میتوانید چند خط valid_referers را به کد خود اضافه کنید. برای مثال، برای اجازه دادن به سایت example.com برای Hotlinking تصاویر شما، میتوانید کد زیر را استفاده کنید:

server {
listen 80;
server_name siteName.com;
root /var/www/siteName.com/html;

location /assets/ {
valid_referers siteName.com/ siteName.com/index.html siteName.com/more_links.html google.com/;
if ($invalid_referer) {
return 403;
}
}
}

قبل از استفاده از این کد، مطمئن شوید که siteName.com را با نام دامنه خود جایگزین کرده باشید. همچنین میتوانید سایتهای بیشتری را به لیست valid_referers ها اضافه کنید.

چگونه فایل پیکربندی nginx را ذخیره و تست کنیم؟

پس از ویرایش فایل پیکربندی nginx، باید آن را ذخیره و تست کنیم. برای ذخیره فایل، میتوانید از دستور Save یا Ctrl+S در ویرایشگر متن خود استفاده کنید. برای تست فایل، باید وب سرور nginx را مجددا راه اندازی کنید. برای این کار، میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:

sudo service nginx restart

اگر هیچ خطایی نشان داده نشود، به این معنی است که فایل پیکربندی شما درست است و Hotlink protection فعال شده است. برای بررسی عملکرد آن، میتوانید تصاویر یا فایلهای خود را در سایتهای دیگر لینک کنید و ببینید که چه اتفاقی میافتد.

خلاصه


Hotlink protection یک قابلیت مفید است که به شما کمک میکند تا تصاویر و فایلهای خود را از سرقت و سوء استفاده جلوگیری کنید. با فعالسازی این قابلیت، شما میتوانید پهنای باند خود را صرفه جویی کنید، سرعت لود صفحات خود را بهبود بخشید و حقوق خود را حفظ کنید. فعالسازی Hotlink protection در سی پنل، دایرکت ادمین و پلسک بسیار آسان است و با چند کلیک قابل انجام است.

توصیه می شود در صورتی که علاقه مند به افزایش امنیت هاست و سرور خود هستید حتما مقاله آموزشی قابلیت Leech protection را نیز مطالعه فرمایید.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از Hotlink protection به خوبی استفاده کنید.

۴.۹/۵ - (۷۰ امتیاز)
جستجو

سرفصل های مقاله

دسته بندی مقالات

نظرات کاربران
دیدگاهتان را بنویسید

لطفا علاوه بر متن نظر، نام و ایمیل خود را نیز وارد کنید. (ایمیل شما منتشر نخواهد شد)


  1. محمد وزیری
    محمد وزیری
    مرداد ۱۷, ۱۴۰۲ در ۱۱:۲۸ ق٫ظ

    آموزش بی نظیری بود
    سپاسگذارم

    پاسخ