نحوه ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه های IR

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

شناسه کاربری ایرنیک چیست؟

در صورتی که تمایل به خرید دامنه IR (ثبت دامنه های ملی) داشته باشید یا تمایل داشته باشید دامنه ملی را به مالکیت خود در آورید (انتقال دامنه IR) لازم است شناسه کاربری انحصاری خود را در مرکز ثبت دامنه های ملی – ایرنیک ایجاد نمایید. شناسه کاربری ایرنیک یا Nic Handle یک شناسه انحصاری با مشخصات شما در سامانه ایرنیک خواهد بود که پس از ایجاد آن، قابلیت مدیریت، ثبت، انتقال و تمدید تمامی دامنه های ملی (نقطه آی آر) شما را خواهد داشت. بنابراین در صورتی که تمایل داشته باشید وب سایت خود را به هر پسوند دامنه ای که انتهای آن IR. باشد، لازم است شناسه کاربری مخصوص خود را ایجاد کنید چرا که بدون آن اجازه ثبت و یا انتقال دامنه های ملی برای شما فراهم نخواهد بود.

 

بروزرسانی: برابر خبری که در مقاله احراز هویت شناسه های کاربری ایرنیک در سال ۱۴۰۲ نوشته است، تمامی شناسه های ایرنیک از اول سال ۱۴۰۲ می بایست نسبت به احراز هویت شناسه خود اقدام نمایند. می توانید آموزش تصویری مراحل احراز هویت شناسه کاربری ایرنیک را مطالعه و هم اکنون قبل از هرگونه اختلال در روند کاری خود اقدام فرمایید.

 

مراحل ایجاد شناسه کاربری ایرنیک

ایجاد شناسه کاربری ایرنیک به صورت مستقیم از وب سایت ایرنیک

در ادامه این مقاله به مراحل ایجاد نیک هندل (ایجاد شناسه کاربری ایرنیک) از طریق وب سایت nic.ir  خواهیم پرداخت و توضیح خواهیم داد که چطور میتوانید از به صورت مستقیم و با چند کلیک اولین قدم خود را برای ایجاد وب سایت با دامنه ملی بردارید.

۱) ابتدا نیاز است به بخش ورود به سامانه ایرنیک مراجعه کنید و سپس دکمه ساخت شناسه کاربری موجود در پایین فرم ورود را انتخاب کنید.

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

۲) نوع شناسه را متناسب با شرایط خود و موارد اعلام شده در ذیل، با انتخاب دکمه تکمیل فرم و دریافت شناسه برگزینید:

– شخص حقیقی: صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های ( ir، .id.ir.،… ) معرفی شوند.

– شرکت، مؤسسه یا نهاد غیردولتی: تمامی شرکت‌ها (اعم از مسولیت محدود، سهامی عام و …) موسسات، انجمن‌ها، نشریات و روزنامه‌ها و کلیه اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیر تجاری، اتحادیه صنفی یا سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسید‌ه‌اند و شماره ثبتی دارند.
صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های ( ir ، .co.ir ، .org.ir ، .net.ir.،… ) معرفی شوند.

– وزارتخانه، سازمان یا شرکت دولتی: تمامی سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها و موسسات وابسته به قوای سه‌گانه.
صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های (ir ، .gov.ir ، .co.ir.، …) معرفی شوند.

– مرکز آموزشی و پژوهشی: تمامی سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی، آموزشی، دانشگاهی، مدارس و کلیه اشخاص حقوقی که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجوز دارند.
صاحبان این نوع شناسه فقط می توانند به عنوان صاحب امتیاز برای دامنه‌های ( ir ، .sch.ir ، .ac.ir ، .org.ir. و غیره) معرفی شوند.

– شناسه‌ی محدود: صاحبان این نوع شناسه می‌توانند درکنار درخواست برای ثبت دامنه، به عنوان رابط مالی و فنی دامنه‌ها قرارگیرند. اشخاص حقیقی که در نظر دارند تنها برای دیگران دامنه ثبت کنند یا تنها به عنوان رابط فنی و مالی دامنه‌ها معرفی شوند می‌توانند با وارد کردن حداقل اطلاعات، شناسه دریافت کنند.

اشخاصی که قصد دارند دامنه های با پسوند مرتبه سوم مانند (.co.ir ، .ac.ir.،…) ثبت نمایند لازم است حتما شناسه حقوقی ایجاد نمایند.

پس از انتخاب نوع شناسه روی گزینه تکمیل فرم و دریافت شناسه آن قسمت کلیک کنید. به طور مثال طبق تصویر زیر ما قصد ایجاد شناسه ایرنیک از نوع حقیقی را داریم لذا بر روی دکمه نشان داده شده در تصویر کلیک می کنیم:

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

۳) در این مرحله تمام اطلاعات خواسته شده را باید به صورت کامل و صحیح با در نظر گرفتن نکات زیر تکمیل نمایید و در نهایت دکمه بازنگری را کلیک نمایید.

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

نکته اول: اطلاعاتی که برای پرسش محرمانه و پاسخ آن وارد می کنید را حتما در جایی مطمین ذخیره کنید و از افشای آن به افراد غیر خودداری کنید. همچنین در قسمت پست الکترونیک از صحت ایمیل آدرس وارد شده مطمین شوید.

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

نکته دوم: در آخرین بخش فرم حریم خصوصی، رابط های مجاز گزینه آزاد برای نمایندگان فروش را برگزینید.

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

۴) در این مرحله اطلاعاتی را که وارد نموده اید برای شما نمایش داده می شود پس از مطالعه آنها و اطمینان از درست بودن تمام موارد و مطالعه ضوابط و شرایط ثبت شناسه در ایرنیک در انتهای صفحه در قسمت نام کامل سازنده شناسه نام کامل خود را به زبان انگلیسی بنویسید سپس کد امنیتی موجود در تصویر را در قسمت دوم وارد کنید روی گزینه “موافقم، دریافت شناسه” کلیک کنید.

 

آموزش ایجاد شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه ملی

 

۵) در این بخش نسبت به مطالعه اطلاعات وارد شده در مرحله قبل اقدام نمایید، چنانچه صحیح بود، نسبت به تایید موارد ذکر شده در پایین صفحه که توسط ایرنیک اعلام شده است، با وارد کردن نام کامل خود و همینطور کد امنیتی، اقدام نمایید.

 

۶) در این مرحله شناسه کاربری نمایان خواهد شد. همچنین سایر مراحل به ایمیل شما ارسال خواهند شد. لذا لازم است به ایمیل خود مراجعه کنید سپس مطابق با موارد اعلام شده در آن عمل نمایید.

 

نحوه ایجاد شناسه کاربری در ایرنیک مرحله ششم

 

تبریک! ایجاد شناسه کاربری ایرنیک با موفقیت انجام و اطلاعات به ایمیل شما ارسال شده است. کافی است با اطلاعات ارسالی نسبت به ورود به به شناسه کاربری خود اقدام کنید. در نظر داشته باشید در ورود به شناسه کاربری ایرنیک خود می توانید از هر دو شناسه خود یعنی شناسه کاربری ایرنیک و همچنین ایمیل آدرس وارد شده در زمان ثبت نام استفاده کنید. شناسه کاربری ایرنیک شما دارای ساختاری است که معمولا از دو حرف (ابتدای حرف نام و نام خانوادگی به زبان انگلیسی) و همچنین چند عدد و در ادامه irnic- تشکیل می شود. این مورد در شناسه های کاربری غیر حقیقی (مانند حقوقی) می تواند به شکل دو حرف ابتدایی نام حقوقی به زبان انگلیسی و چند عدد و در ادامه irnic- تشکیل شود.

لازم به توضیح است در صورتی که شناسه کاربری غیر حقیقی ایجاد کرده باشید یا در برخی موارد در زمان ایجاد شناسه کاربری حقیق، ایرنیک درخواست ارایه مدارکی برای احراز هویت شما کند که این موضوع از طریق ایمیل به اطلاع شما خواهد رسید. توجه داشته باشید در صورتی که مدارک اعلامی ارسال نشود، شناسه کاربری شما فعال نخواهد شد و امکان ثبت، انتقال و یا مدیریت دامنه ها برای شما فراهم نخواهد بود.

 

نکات قابل توجه در هنگام ساخت شناسه کاربری ایرنیک برای ثبت دامنه IR:

 

  • بهتر است تا هفت روز پس از ایجاد شناسه کاربری ایرنیک مورد نظر خود، جهت جلوگیری از ایجاد هر گونه ایرادی، با استفاده از شناسه و رمز عبور خود که به آدرس ایمیل وارد شده در شناسه  کاربریتان ارسال شده است به سامانه ثبت دامنه ایرنیک وارد شوید.
  • از اینکه اطلاعات مورد نیاز ایرنیک را به صورت دقیق و کامل وارد میکنید مطمین شوید چرا که ممکن است برای اعتبارسنجی اطلاعات نیاز به ارسال مدارکی به نیک باشید.
  • از ارایه اطلاعات ورود، سوال و پاسخ محرمانه و هر گونه اطلاعات دیگری در خصوص شناسه کاربری خود به ایرنیک جدا خودداری کنید.
  • تصمیم نهایی در تایید یا رد شناسه کاربری ایجاد شده تماما در اختیار مرکز ثبت ایرنیک خواهد بود و هرگونه ارتباطی به جهت بررسی این موارد مستقیما بین کاربر نهایی و ایرنیک انجام خواهد شد.
  • تنها تفاوت بین ایجاد شناسه کاربری ایرنیک از طریق IRPOWER و وب سایت اصلی IRNIC در دسترسی اولیه به پنل مدیریتی دامنه های ملی خواهد بود. حتی در صورتی که شناسه کاربری خود را از طریق IRPOWER یا هر یک از نمایندگان دیگر ایرنیک ایجاد کرده باشید باز هم می توانید به سادگی به شناسه کاربری خود در ایرنیک وارد شوید.

 

۵/۵ - (۹ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا علاوه بر متن نظر، نام و ایمیل خود را نیز وارد کنید. (ایمیل شما منتشر نخواهد شد)


  1. آذر
    آذر
    اسفند ۲۷, ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۰ ب٫ظ

    سلام وقتتون بخیر
    من امروز در سایت ایرنیک ثبت نام کردم ولی در قسمت رابط های مجاز قسمت خصوصی رو فعال کردم، فرقش با قسمت آزاد برای نمایندگان فروش تو چی هست؟

    پاسخ
    • Ali Shamsabadi
      Ali Shamsabadi
      اسفند ۲۸, ۱۴۰۱ در ۹:۵۲ ق٫ظ

      با عرض سلام و وقت بخیر خدمت شما،

      همانطور که میدانید، هر دامنه ir برای ثبت به چند رابط یا کانتکت (Contact) احتیاج دارد، صاحب امتیاز، رابط اداری، رابط فنی و رابط مالی رابط هایی هستند که شما می توانید به آنها دسترسی هایی ارایه کنید تا مدیریت هر چه بهتر دامین های خود را انجام دهید.
      در واقع شما به عنوان صاحب امتیاز دامنه، مالک دامنه تلقی خواهید شد اما برای مدیریت دامنه میتوانید بخش های مدیریتی دامنه خود را به افراد دیگری ارجاع دهید.
      ایرنیک سازوکار خاصی را برای مدیریت هرچه بهتر شناسه های کاربری در نظر گرفته است که همین موضوع میتواند در برخی موارد منحصربفرد و کمی پیچیده باشد!
      به طور خلاصه می توان گفت که بخش رابط های مجاز شناسه های کاربری در ایرنیک در واقع این امکان را به شما میدهد که دسترسی افراد دیگر به جهت مدیریت تنظیمات دامنه خود کنترل نموده و به هر شخص، دسترسی خاص خود برای اعمال تغییرات در دامنه ارائه دهید.

      امیدوارم این توضیحات برای شما مفید واقع شده شود.

      پاسخ
  2. حانیه
    حانیه
    بهمن ۱۱, ۱۴۰۲ در ۶:۲۸ ب٫ظ

    سلام وقت بخیر
    لازم نیست قسمت مدارک رو پر کنیم؟

    پاسخ
    • علی پرستار
      علی پرستار
      بهمن ۱۴, ۱۴۰۲ در ۳:۳۳ ب٫ظ

      سلام و وقت بخیر،

      مدارکی که از سمت رجیسترار ایرنیک جهت ثبت دامنه درخواست می شود، می بایست طبق دستور العمل ارسالی جهت احراز هویت و تایید دامنه اقدام شود و ارسال مدارک نیاز است.

      موفق باشید.

      پاسخ