در این مطلب آموزشی از سایت IRPOWER قصد داریم نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر در هاست سی پنل را با هم بررسی نماییم. ممکن است زمانی دامنه اصلی سایت شما دچار مشکل شود، و یا به هر دلیلی بخواهید کاربرانتان را از دامنه اصلی به یک دامنه دیگر هدایت کنید. و یا در مثالی دیگر با استفاده از قابلیت ریدایرکت در سی پنل قصد داشته باشید URL و آدرس های طولانی موجود در سایت خود را به URL کوتاه و قابل فهم برای کاربر تبدیل نمایید. در این گونه موارد است که ریدایرکت به کمک شما خواهد امد. برای اشنایی با ریدایرکت و نحوه انجام ان با ما همراه باشید.

ریدایرکت چیست

ریدایرکت چیست؟

ریدارکت به معنای انتقال کاربر به آدرس جدید است. به عبارت دیگر هر زمان بخواهیم بازدیدکنندگان سایت را به آدرس مشخصی منتقل کنیم از Redirect استفاده میکنیم. مدیران سایت به خصوص در ارتباط با ” رعایت اصول سئو ” همواره با ریدایرکت آدرس صفحات مختلف سایت سرو کار دارند.

یکی از موارد رایج استفاده از ریدارکت زمانی است که آدرس تمام یا برخی صفحات سایت تغییر یافته و ما می خواهیم آن ها را به آدرس های جدید هدایت کنیم و یا برای یک صفحه از سایت، چندین آدرس متفاوت وجود داشته باشد و به دلیل مشکل محتوای چندگانه یا Duplicate Content در سئو ، مجبوریم آدرس های اضافی را بر روی آدرس اصلی ریدایرکت کنیم.

ریدایرکت چیست


معرفی انواع ریدایرکت ها

ریدایرکت انواع متفاوتی دارد که از هر نوع آن هدف خاصی دنبال می شود. چهار نوع ریدایرکت یعنی ریدایرکت ۳۰۱ ، ریدایرکت ۳۰۲ ، ریدایرکت ۳۰۷ و Meta Refresh وجود دارد که میان این نوع و روش ها، عموما دو نوع کاربردی و مفید آن یعنی ریدایرکت ۳۰۱ و ریدایرکت ۳۰۲ انجام میشود.

 

ریدایرکت ۳۰۱ چیست؟ (۳۰۱ Permanently Redirect)

همانطور که گفته شد ریدایرکت جهت انتقال بازکنندگان و ربات ها به همراه اعتبار و رتبه از صفحه ای به صفحه دیگر می باشد. حال در صورتی که این انتقال به صورت دائمی می باشد و همیشه می بایست آدرس اول به آدرس دوم منتقل گردد از این نوع ریدایرکت استفاده گردد. سناریوهایی که ممکن است شما از این نوع ریدایرکت استفاده کنید می تواند موارد زیر باشد:

  • انتقال داخلی بین صفحات یک سایت مانند لینک های قدیم و منسوخ شده ۴۰۴
  • تغییر در ساختار لینک های یک وب سایت
  • انتقال کامل یک سایت به آدرس جدید
  • انتقال از پروتکل HTTP به HTTPS و بلعکس پس از خرید گواهی SSL

ریدایرکت ۳۰۲ چیست؟ (۳۰۲ Temporarily Redirect)

ریدایرکت ۳۰۲ بسیار شبیه به ریدایرکت ۳۰۱ می باشد اما با این تفاوت که ریدایرکت ۳۰۲ به صورت موقتی انتقال آدرس اول به آدرس دوم انجام می شود. در واقع در این روش بازدیدکنندگان و ربات ها به آدرس مقصد منتقل میگردند اما رتبه و اعتبار آدرس مبدا به مقصد با توجه به موقتی بودن انتقال نمی یابد و به موتورهای جستجو اعلام می نماییم که به صورت موقت این انتقال انجام می شود.

 

مثال واقعی از تفاوت ریدایرکت ۳۰۱ و ریدایرکت ۳۰۲

همانطور که در توضیحات قبل اعلام شد تفاوت اصلی این دو انتقال بر روی موقتی یا دائم بودن انتقال می باشد. می خواهم این تفاوت را به روش مثال واقعی خدمت شما بگوییم. فرض کنید که شما همیشه برای کوتاه کردن موی خود به یک آرایشگاه میروید و یک روز مشاهده می کنید تابلویی در جلوی مغازه نوشته شده است:

 

تا اطلاع ثانوی امکان ارائه خدمات وجود ندارد!

 

جمله فوق را هر کسی بخواند متوجه نمی شود که مجددا که می بایست برای پیرایش خود به جای دیگری برود یا دوباره در روزهای آینده مراجعه کند. این تابلو همانند صفحه خطا یا صفحه ۴۰۴ می باشد که کاربر شما بلاتکلیف می ماند. حال مجدد متن تابلوی زیر را بخوانید و سعی کنید رفتار خود را در مواجهه با این تابلو پیش بینی کنید:

 

این آرایشگاه به کوچه ۶ منتقل شده است!

 

این جمله را همه متوجه می شوند که دیگر برای آرایشگاه نباید به این آدرس مراجعه کنند و برای همیشه به کوچه ۶ جهت دریافت خدمات مراجعه نمایند. این تابلو مانند رادیرکت ۳۰۱ است که برای همیشه یک آدرس را به آدرس دیگری منتقل می نماید و کسی که مشتری همیشگی این مغازه است به آدرس جدید می رود (انتقال اعتبار آدرس اول به آدرس دوم). به عنوان آخرین مثال نیز سعی کنید رفتار خود را در مواجهه با تابلو زیر نیز پیش بینی کنید:

 

در حال تعمیر هستیم، لطفا تا اتمام تعمیرات به آرایشگاه محمدی کوچه ۱ مراجعه کنید!

 

بگذارید این تابلو آخر را ما پیش بینی کنیم، وقتی با چنین تابلویی مواجه می شوید قطعا به آرایشگاه محمدی مراجعه می نمایید و برای دفعات بعد نیز فقط در صورتی که همچنان تابلو فوق وجود داشت سپس مجددا به آرایشگاه آقای محمدی مراجعه می نمایید. این همانند ریدایرکت ۳۰۲ می باشد که مشتری همیشگی شما از دست نمی رود و فقط به صورت موقت به آرایشگاه دیگری مراجعه می نماید (عدم انتقال اعتبار آدرس اول به آدرس دوم).

نکته مهم : در صورتی که برای سایت خود چند ثبت دامنه را انجام داده اید، توصیه میکنیم دامنه های جدید را به آدرس اصلی وبسایت به صورت Redirect 301 منتقل کنید. در این صورت سایت شما با تمامی دامنه ها در دسترس بوده اما تنها یک آدرس برای سایت شما وجود خواهد داشت. این مورد به منظور رعایت اصول سئو سایت و جلوگیری از بحث محتوای تکراری بسیار توصیه میشود.

 

ریدایرکت کردن سایت در کنترل پنل cPanel

ریدایرکت کردن سایت و صفحات سایت روش های مختلفی دارد که هر کدام از این روش های مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه با دو روش ریدایرکت سریع دامنه و همچنین ریدایرکت با استفاده از تنظیمات پیشرفته در هاست سی پنل اشنا خواهیم شد.

 

روش اول : ریدایرکت سریع دامنه جدید به دامنه اصلی سایت

 

🔴 مرحله اول

در اولین مرحله از ریدایرکت سریع دامنه جدید به دامنه اصلی سایت لازم است با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور به کنترل پنل cPanel سایت خود لاگین نماییم. در صورتی که با کنترل پنل cPanel و همچنین نحوه لاگین در این کنترل پنل محبوب آشنایی ندارید پیشنهاد می کنیم راهنمای ” کنترل پنل سی پنل (cPanel) چیست؟ نحوه ورود به هاست cPanel ” را مطالعه نمایید.

🔴 مرحله دوم

در مرحله دوم از ریدایرکت سریع دامنه جدید به دامنه اصلی سایت در سی پنل شما باید نسبت به پارک دامنه در کنترل پنل cPanel خود اقدام نمایید. راهنمای نحوه ایجاد پارک دامین در سی پنل 

🔴 مرحله سوم

پس از مطالعه راهنمای نحوه ایجاد پارک دامین در سی پنل و پارک دامنه در انتهای صفحه Aliases میتوانید لیست دامنه های پارک شده فعلی را مشاهده نمایید. در روبروی نام دامنه موردنظر گزینه ای با نام Manage Redirection قرار دارد که لازم است بر روی ان کلیک نمایید تا وارد صفحه جدیدی با نام Alias Redirection شوید.

ریدایرکت چیست

🔴 مرحله چهارم

در صفحه Alias Redirection لازم است در قسمت ” redirects to “ نام دامنه اصلی را وارد نمایید. و در نهایت برای ذخیره تنظیمات بر روی دکمه  Save  کلیک نمایید تا تغییرات مربوطه اعمال شود. پس از ان میتوانید از دو دامنه کردن سایت خود لذت ببرید.

 

روش دوم: ریدایرکت دامنه با استفاده از تنظیمات پیشرفته هاست

 

🔴 مرحله اول

در این روش لازم است ابتدا اطمینان حاصل نمایید که نیم سرور های ( DNS های ) دامنه های دیگر شما بر روی هاست مربوطه تنظیم شده باشد. در این صورت قبل از هر کاری لازم است نسبت به Park کردن دامنه مورد نظر در سی پنل هاست سایت خود اقدام نمایید.

سپس با مطالعه راهنمای ورود به هاست cPanel به کنترل پنل cPanel هاست خود وارد شوید و در قسمت DOMAINS بر روی گزینه Redirects کلیک نمایید.

ریدایرکت چیست

🔴 مرحله دوم

پس از ورود به صفحه Redirects در قسمت Type یکی از گزینه های Permanent – 301 و یا Temporary – 302 را انتخاب نمایید.در ادامه در بخش https://www دامنه ای که قصد دارید به آدرس دیگری منتقل شود را انتخاب کنید. در صورتی که مایلید یک صفحه مشخص از سایت شما به آدرس دیگری ریدایرکت شود، نام صفحه مربوطه را بعد از فیلد ” / ” قرار دهید.

در قسمت Redirects to دامنه و یا آدرس جدید سایت خود را به صورت http://YourDomain.com وارد کنید. و در بخش www. redirection سه گزینه زیر موجود است که بنا به انتخاب خود یک مورد را علامت بزنید:

✔️ گزینه  only redirect with www : با انتخاب این گزینه آدرس موردنظر تنها زمانی که همراه با WWW (به صورت www.YourDomain.com) درخواست شود ریدایرکت خواهد شد.

✔️ گزینه Redirect with or without www : با انتخاب این گزینه در صورتی که بازدیدکننده آدرس سایت را همراه با WWW (به صورت www.YourDomin.com) و یا بدون WWW (به صورت YourDomin.com) وارد کند ریدایرکت انجام خواهد پذیرفت. (توصیه شده)

✔️ گزینه Do Not Redirect www : با انتخاب این گزینه تنها در زمانی که آدرس سایت بدون WWW ( به صورت YourDomin.com ) وارد شود ریدایرکت انجام میشود.

با انتخاب گزینه Wild Card Redirect کاربر در عین هدایت شدن به مسیر جدید، آدرس درخواستی خود را از دست نمیدهد، بهتر است این گزینه را فعال کنید. در این حالت اگر کاربر آدرس YourDomain.com/About را وارد کند به آدرس YourDomain.ir/About هدایت خواهد شد.

  • منظور از YourDomain نام دامنه شما می باشد.

پس از ورود اطلاعات مربوطه و تکمیل فرم ریدایرکت، بر روی گزینه Add کلیک نمایید تا تنظیمات مورد نظر بر روی هاست شما ذخیره شود.

در نهایت و بعد از اتمام کار، شما باید قادر باشید ریدایرکت جدید را در بخش Current Redirects در پایین صفحه مشاهده نمایید.

امیدواریم این مفید واقع شده باشد.

۵/۵ - (۱۰۷ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا علاوه بر متن نظر، نام و ایمیل خود را نیز وارد کنید. (ایمیل شما منتشر نخواهد شد)


  1. حمیدرضا
    حمیدرضا
    تیر ۱۵, ۱۴۰۱ در ۶:۵۳ ب٫ظ

    سلام بسیار ممنون

    پاسخ
  2. هادی عظیمی
    هادی عظیمی
    بهمن ۱۳, ۱۴۰۱ در ۳:۰۱ ب٫ظ

    سلام وقتتون بخیر ممنون بابت مطالب خوب و آموزندتون

    پاسخ
  3. الیسی
    الیسی
    خرداد ۱۸, ۱۴۰۲ در ۳:۰۷ ب٫ظ

    تشکر بابت متن مفید و خوبتون

    پاسخ
  4. ناصر
    ناصر
    تیر ۲۴, ۱۴۰۲ در ۳:۵۵ ب٫ظ

    سلام
    سایت من ورودی از طرف گوگل که میگیره ریدایرکت میکنه به سایتهای جعلی و عملا مشتری وارد سایت من از طریق گوگل نمیشه.
    سایت با وردپرس ساخته شده.
    ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • Ali Shamsabadi
      Ali Shamsabadi
      تیر ۲۶, ۱۴۰۲ در ۴:۰۳ ب٫ظ

      با سلام

      معمولا این موارد می تواند به تنظیمات پلاگین های نصب شده در وردپرس سایت شما و یا تنظیماتی که در فایل htaccess هاست می باشد مرتبط باشد، البته موارد دیگری نیز میتواند در این مورد تاثیر گذار باشد که نیازمند بررسی دقیقتر این موضوع از سمت هاست شما می باشد.
      متاسفانه تا زمانی که تنظیمات وردپرس و فایل htaccess بررسی نشود، نمیتوان به طور دقیق علت این مورد را مشخص کرد.
      در صورتی که هاست شما در سرورهای IRPOWER میزبانی می باشد، میتوانید از طریق تیکت پشتیبانی این مورد را اعلام نموده تا در کوتاهترین زمان ممکن سایت شما بررسی و مورد مربوطه را برطرف کنیم.

      با تشکر.
      موفق باشید.

      پاسخ
  5. آر ام چارتس
    آر ام چارتس
    آذر ۱۱, ۱۴۰۲ در ۱۲:۴۷ ب٫ظ

    عالی و کامل بود ممنونم تشکر

    پاسخ
  6. کرمیت پارس
    کرمیت پارس
    دی ۲۴, ۱۴۰۲ در ۹:۳۵ ق٫ظ

    با سلام. میزبان هاست ما شرکت شماست. آیا ممکن است ری دایرکت کلیه دامنه های ما را به HTTPS توسط خودتان صورت گیرد.

    پاسخ
    • علی شمس آبادی
      علی شمس آبادی
      دی ۲۴, ۱۴۰۲ در ۳:۵۶ ب٫ظ

      با سلام،

      در صورتی که میزبانی سایت های شما در سرورهای IRPOWER انجام می شود، لطفا درخواست خود از طریق تیکت پشتیبانی به ما اطلاع دهید تا در اسرع وقت موراد درخواستی شما انجام شود.

      در خدمتتان هستیم.

      پاسخ