بررسی و رفع خطای ۵۰۰ در هاست لینوکس PHP ، وردپرس، جوملا و …

 

ممکن است بارها هنگام دسترسی به سایت خود یا دیگران با ارور ۵۰۰ در وردپرس ، جوملا یا PHP مواجه شوید. به عنوان یک بازدید کننده، شاید از این موضوع رد شوید اما به عنوان مدیر وب سایت نمی توانید بی خیال این موضوع شوید و می بایست در کمترین زمان ممکن رفع گردد. این خطا فقط به صفحه اول سایت محدود نمی شود و حتی ممکن است مدیریت سایت شما یا پیشخوان وردپرس نیز قابل دسترسی نباشد. در این مقاله قصد داریم خطای ۵۰۰ را به صورت کامل با هم بررسی کنیم  که اول از همه چرا رخ داده است و دوم چگونه به رفع این خطا اقدام نمایید.

این خطای سه رقمی که با عدد “۵” شروع می شود انواع بسیار مختلفی مانند ۵۰۳ ، ۵۰۴ و … دارد. این خطا بدین معنی است در واقع مشکلی از طرف کاربر نمی باشد و صرفا به دلیل تنظیمات اشتباه وب سایت یا خطای سرور امکان پردازش وب سایت و درخواست کاربر وجود ندارد.

بررسی و رفع عیب خطای 500

رفع خطای ۵۰۰ در وردپرس ، جوملا و …

 

بررسی اول در رفع خطای ۵۰۰.  فایل htaccess خراب

 

یکی از مهمترین دلایل به وجود آمدن ارور ۵۰۰، خراب بودن فایل htaccess می باشد که به دلیل آپدیت ناقص افزونه یا قالب و موارد دیگر ایجاد می شود. برای رفع خطای ۵۰۰، شما می توانید این فایل htaccess خراب را با یک فایل جدید جایگزین کنید. برای اینکار می توانید به انتهای این فایل htaccess پسوند (به صورت نقطه + چند حرف انگلیسی) اضافه کنید. در بعضی مواقع شما نمی توانید این فایل را به دلیل عدم نمایش فایل های پنهان ببینید، که می بایست در فایل منیجر کنترل پنل خود این قسمت را تنظیم کنید. در صورتی که آشنایی کافی در این خصوص ندارید میتوانید مقاله دسترسی به فایل htaccess و نمایش فایل‌های مخفی را مطالعه فرمایید.

 

بررسی دوم در رفع خطای ۵۰۰. عبور از حد مجاز حافظه PHP

 

این ممکن است به دلیل استفاده بیش از حد حافظه پردازشی رم توسط افزونه ها یا قالب ها باشد یا استفاده از تعداد زیادی افزونه در وب سایت شما ایجاد شود. به طور کلی،‌ اگر وب سایت وردپرسی شما مقدار زیادی رم برای پردازش درخواست کاربران نیاز داشته باشد، ممکن است این خطا را دریافت کنند. شما می توانید محدودیت حافظه PHP را جهت عیب یابی بررسی نمایید. برای اینکار می بایست مقدار تعیین شده در فایل wp-config.php (تابع WP_MEMORY_LIMIT) یا php.ini (تابع memory_limit) یا .htaccess (تابع php_value memory_limit) را تغییر دهید. حافظه ای به مقدار ۱۲۸M و ۲۵۶M یا بالاتر می تواند برای وب سایت شما مناسب باشد. 

یکی از توابع دیگری که در هر سه فایل بالا می بایست بررسی گردد تابع Max Execution Time است که حداکثر زمان (بر حسب ثانیه) مورد نیاز جهت انجام درخواست های کاربر می باشد که این تابع در فایل wp-config.php (تابع set_time_limit) یا php.ini (تابع max_execution_time) یا .htaccess (تابع php_value max_execution_time) قابل دسترسی است و مقداردهی ۳۰۰ به بالا مناسب می باشد.

به طور مثال برای هر دو تابع فوق می توان به شکل زیر اقدام کرد:

فایل wp-config.php 

define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '128M' ); 
set_time_limit(300); 

فایل php.ini

memory_limit = 128M ; 
max_execution_time = 300 ;

فایل  .htaccess

php_value max_execution_time 300
php_value memory_limit 256M

نکته اول: فایلی در هاست شما در وب سایت های PHP همچون وردپرسی، جوملا و … به نام error_log در زمان ایجاد خطای ۵۰۰ ایجاد می شود که دلیل ایجاد این خطا را مشخص می کند. می توانید با بررسی این فایل از خطاهای به وجود آمده در وب سایت خود مطمئن شوید. در صورتی که حجم این فایل بسیار زیاد است و نمی توانید این فایل را باز کنید، می توانید این فایل error_log را پاک نمایید و وب سایت خود را که ارور ۵۰۰ دریافت می کند را باز نمایید تا فایل error_log و جزئیات آن مجددا ایجاد شود تا بتوانید فایل مربوط به خطا را باز نمایید.

لازم به ذکر است می بایست این فایل را در سیستم خود با نرم افزار ویرایش متن همچون notepad باز نمایید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در این فایل تمامی خطاهای وب سایت شما همچون خطای مهم PHP Fatal error با جزئیات کامل توضیح داده شده است.

بررسی و رفع عیب خطای 500

نکته دوم: نیازی نیست این توابع را در هر سه فایل wp-config و php.ini و .htaccess فراخوانی شود. مقداردهی در یکی از این سه فایل کافی است.

نکته سوم: اگر در هاست شما فایل php.ini وجود نداشت می توانید این فایل را توسط فایل منیجر ایجاد نمایید. همچنین فایل wp-config.php فقط مخصوص وب سایت های وردپرسی است.

بررسی و رفع عیب خطای 500

بررسی سوم در رفع خطای ۵۰۰. خطا در قالب یا افزونه

 

اگر به تازگی افزونه ای را بروزرسانی نموده اید ممکن است نیاز باشد برای رفع خطای ۵۰۰، بررسی های لازم در خصوص این افزونه انجام دهید. اگر دسترسی به پیشخوان مدیریت دارید، تمامی افزونه ها را به یک بار غیر فعال نمایید و وب سایت خود را مجددا بررسی نمایید. اگر وب سایت شما مجددا فعال شد می بایست افزونه ها را تک به تک فعال و وب سایت خود را بررسی نمایید تا افزونه ای که ایجاد خطا در وب سایت شما می نماید را پیدا نمایید. اگر بعد از غیر فعالسازی تمامی افزونه ها مجددا سایت شما با خطای ۵۰۰ مواجه شد پس این خطا ربطی به افزونه های سایت شما ندارد.

نکته : اگر به پیشخوان مدیریت دسترسی نداشتید می توانید از طریق کنترل پنل هاست و فایل منیجر اقدام به تغییر نام پوشه مربوط به هر افزونه نمایید تا از این طریق غیرفعال گردند. افزونه های سایت های وردپرسی در پوشه wp-content و سپس plugins قرار دارد. توصیه می شود حتما از آخرین نسخه افزونه ها استفاده نمایید.

در صورتی که بررسی افزونه ها مشکل شما را حل نکرد، می بایست قالب وب سایت خود را نیز بررسی نمایید چرا که در صورت وجود اسکریپت و کدهای قدیمی در قالب شما ممکن ایجاد چنین خطایی نماید. برای اینکار می توانید قالب خود را به آخرین نسخه موجود بروزرسانی نمایید یا از قالب دیگری جهت بررسی رفع خطا استفاده نمایید. 

 

بررسی چهارم در رفع خطای ۵۰۰. خرابی فایل های اصلی سیستم مدیریت محتوا

 

یکی از علت های دیگر به وجود آمدن این خطا خرابی فایل های اصلی سیستم مدیریت محتوا همچون وردپرس، جوملا و… ناشی از بروزرسانی ناقص می باشد که برای  می بایست آخرین نسخه وردپرس یا هر سیستم دیگری را از سایت اصلی مربوطه تهیه و جایگزین نسخه قبل خود نمایید. همچنین در صورتی که بروزرسانی در سیستم پیشخوان مدیریت نمایش داده شده است می توانید اقدام به بروزرسانی نمایید تا مجددا آخرین نسخه آن سیستم مدیریت محتوا نصب گردید.

آخرین نسخه وردپرس را می توانید از لینک زیر دانلود نمایید:

https://fa.wordpress.org/latest-fa_IR.zip

آخرین نسخه جوملا را نیز می توانید از لینک زیر دانلود نمایید:

https://www.joomlafarsi.com/download

نکته مهم: توصیه می شود قبل از بروزرسانی یا تغییر قالب  و افزونه یا سیستم مدیریت محتوای خود نسخه پشتیبانی از وضعیت فعلی وب سایت خود نمایید. مقاله آموزش ایجاد بکاپ و دانلود آن در سی پنل می تواند به شما در این خصوص کمک کند. 

 

بررسی پنجم در رفع خطای ۵۰۰. بررسی نوع دسترسی فایل ها

 

برای اینکه سایت وردپرسی شما به درستی کار کند،‌ بسیار مهم است که تمامی فایل ها وپوشه ها به دسترسی تنظیم شده باشند. تنظیمات زیر توصیه می شود:

دسترسی ۷۵۵ برای تمام پوشه ها و زیر پوشه ها

دسترسی ۶۴۴ برای تمامی فایل ها

سطح دسترسی اشتباه می توانید افزونه ها ، قالب ها و اسکریپت ها را مسدود نماید. برای تغییر دسترسی فایل ها و پوشه ها و رفع خطای ۵۰۰ می توانید از آموزش سطح دسترسی فایل ها و پوشه ها استفاده نمایید.

 

بررسی ششم در رفع خطای ۵۰۰. نسخه PHP پشتیبانی نشده

 

نسخه های قدیمی PHP دیگر مورد پشتیبانی سیستم های مدیریت محتوا همچون وردپرس و جوملا قرار ندارد و می بایست به نسخه های ۷.۰ به بالا ارتقاء دهید در غیر این صورت خطای ۵۰۰ را دریافت می نمایید. آموزش تغییر نسخه PHP در سی پنل تهیه شده است که حتما مطالعه فرمایید تا بتوانید نسخه PHP هاست خود را ارتقاء دهید. نسخه PHP 7.4 و ۸.۱ جهت ارتقاء و رفع خطای ۵۰۰ توصیه میگردد.

 

بررسی هفتم در رفع خطای ۵۰۰. بررسی نام سرورهای دامنه و هاست

 

حتما نام سرورهای (DNS) دامنه از طریق پنل مدیریت دامنه با مشخصات هاست میزبانی خود مورد بررسی قرار دهید. آموزش تغییر نام سرورهای دامنه جهت انجام تغییر DNS های دامنه به شما کمک می کند. لازم به ذکر است می بایست این نام سرورها نیز در هاست شما تنظیم شده باشد.

 

در نهایت مراحل عیب یابی ارور ۵۰۰ خطای داخلی سرور به شرح زیر می باشد:

 

مرحله اول : صفحه را رفرش کنید، بعضی مواقع یک خطا در سرور به وجود می آید که به صورت خودکار رفع می گردد و با یک رفرش ساده وب سایت مد نظر شما مجددا قابل دسترسی است.

مرحله دوم : پاکسازی کش مرورگر یا رفرش صفحه بدون کش با کلیک ترکیبی ctrl + F5 می تواند به شما کمک کند. جهت پاکسازی کش مرورگر و سیستم می توانید از آموزش پاک کردن کش Cache مرورگر و شبکه استفاده نمایید.

مرحله سوم : تلاش کنید به بخش مدیریت وب سایت خود دسترسی داشته باشید.

مرحله چهارم: از بروز بودن نسخه PHP هاست خود مطمئن شوید و در صورتی که از نسخه قدیمی استفاده می نمایید حتما به نسخه PHP 7.4 تغییر دهید.

مرحله پنجم: اگر توانستید به بخش مدیریت دسترسی پیدا کنید تمامی افزونه ها را غیرفعال نمایید و سپس به صورت تک تک فعال و هر بار وب سایت خود را بررسی نمایید و از بروز بودن افزونه های خود مطمئن شوید.

مرحله ششم: اگر در مرحله قبل مشکل شما حل نشد از قالب پیش فرض وردپرس استفاده نمایید. اگر مشکل شما حل شد پس می بایست اقدام به تغییر قالب یا بروزرسانی قالب خود نمایید. همچنین ممکن است یکی یا چند فایل قالب شما خراب شده باشد که با آپلود مجدد آخرین نسخه قالب مشکل شما رفع میگردد.

مرحله هفتم: دسترسی فولدر ها و فایل ها را مورد بررسی قرار دهید و تنظیمات موجود در سه فایل htaccess ، php.ini و wp-config.php را مورد بررسی قرار دهید.

مرحله هشتم: با تیم پشتیبانی هاستینگ خود در ارتباط باشید. می توانید تیکت پشتیبانی را باز نمایید و توضیحات لازمه را اعلام نمایید تا تیم پشتیبانی مشکل شما را بررسی نمایند. 

 

۴.۹/۵ - (۱۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا علاوه بر متن نظر، نام و ایمیل خود را نیز وارد کنید. (ایمیل شما منتشر نخواهد شد)