» مرکز آموزش هاست و دامین » هاست » لینوکس » سیپنل » ۴ نکته مهم در رابطه با پیکربندی افزونه WP Super Cache
یکی از تکنیک های مفید و به طور قطع مهم در بارگذاری سریع وب سایت استفاده از امکان کش کردن(cache) محتوا است. به دلیل اهمیت فوق العاده زیاد این موضوع و درخواست کاربران ، در این مقاله به طور خلاصه نحوه کش کردن محتوای سایت های غیر وردپرسی توضیح داده شده است.
هم اکنون در مقاله پیش رو نحوه پیکربندی افزونه مهم WP Super Cache را یاد می گیریم.
WP Super Cache یک افزونه رایگان وردپرس است که به شما کمک می کند تا سرعت سایت خود را افزایش دهید. این افزونه با استفاده از یک فرایند به نام کش کردن، یک نسخه استاتیک از صفحات سایت شما را ذخیره می کند و به بازدیدکنندگان نشان می دهد. این باعث می شود که سرور شما کار کمتری انجام دهد و صفحات را سریعتر بارگذاری کند.
برای پیکربندی صحیح WP Super Cache، باید چند مرحله را طی کنید:
ابتدا در صفحه تنظیمات افزونه و در برگه آسان گزینه اول یعنی کش کردن روشن را انتخاب کنید.
با انتخاب همین گزینه موارد زیر لحاظ خواهند شد:
بعد از فعالسازی در همین صفحه؛ کمی پایین تر تست کش را انجام دهید:
نتیجه اجرای تست کش در یک سایت که دامنه ریزالو نشده دارد :
نتیجه اجرای تست کش برای یک دامنه ریزالو شده :
WP Super Cache یک افزونه قدرتمند است که دارای گزینه های پیشرفته بسیاری است. این گزینهها میتوانند عملکرد سایت شما را بیشتر بهبود بخشند و کنترل بیشتری بر نحوه ذخیره کردن افزونه سایت شما در حافظه پنهان ایجاد کنند.
در برگه پیشرفته (Advanced) گزینه اول فعال و در زیر ذخیره، گزینههایی را برای «روش تحویل کش» خواهید دید. اگر مبتدی هستید و با ویرایش فایل های سرور خود آشنا نیستید، توصیه می کنیم از گزینه “Simple” استفاده کنید.
در بخش محدودیت های کش ؛ گزینه سوم یعنی غیرفعال کردن کش برای بازدیدکنندگان وارد شده ، انتخاب بهتری است. چرا که از ارائه صفحات ذخیره شده به کاربران وارد شده که ممکن است حاوی اطلاعات قدیمی یا حساس باشند جلوگیری می کند.
گزینه فشرده سازی برگه ها طوری که آن ها سریعتر به مشاهده کنندگان نمایش داده شوند (پیشنهادی) هم جزو گزینه های ضروری در پیکربندی کش است.
همچنین گزینه کش بازسازی شد هم بسیار ضروری است که برای کاربران ناشناس نتیجه عملکرد خوبی می دهد.
در این بخش گزینه ۳۰۴ browsing caching که به مرورگر اجازه می دهد تا بررسی کند که آیا فایل های سایت تغییر کرده اند یا خیر، به جای اینکه به سادگی آنها را درخواست کند.
این باعث می شود که سرور شما بتواند پاسخ های بیشتری با کد ۳۰۴ را ارسال کند، که تأیید می کند که فایل بدون تغییر است، به جای پاسخ های با کد ۲۰۰، که نیازمند ارسال فایل هستند. این گزینه مزایایی مانند صرفه جویی در پهنای باند، افزایش سرعت بارگذاری صفحات و بهبود عملکرد سرور را دارد. اما برخی از مشکلات هم ممکن است به وجود آورد، مانند نمایش صفحات قدیمی یا نامطلوب، عدم تطابق با بعضی از پلاگین ها یا قالب ها و عدم پشتیبانی توسط بعضی از مرورگرها.
در بخش پیشرفته همین برگه؛ مواردی وجود دارد که توصیه به دقت در انتخاب آنها می شود:
نکته مهم این تصویر گزینه Remove UTF8/blog charset است که طبق توضیحات موجود در تصویر تنظیم اولیه آن ضروری نیست و فقط در صورتی که کاراکترهای نامتعارف مانند Â â ¢ مشاهده کنید ؛ ممکن است نشان دهنده این باشد که فایل های کش دارای مشکلات رمزگذاری هستند.
فعال کردن این گزینه ممکن است با حذف اطلاعات مجموعه کاراکتر ها از فایل htaccess، این مشکل را برطرف کند. با این حال، اگر این مشکل را ندارید، باید این گزینه را غیرفعال بگذارید، زیرا ممکن است باعث ایجاد مشکلات دیگری با زبان یا سازگاری سایت شما شود.
در بخش بعدی «Cache Timeout» یا همان انقضای کش به افزونه میگوید که صفحه ذخیره شده را حذف کند و یک کش جدید انجام دهد. این افزونه به صورت پیش فرض آن را روی ۱۸۰۰ ثانیه تنظیم می کند که برای یک وب سایت پربازدید عالی است. با این حال، اگر وب سایت جدیدی دارید که ترافیک زیادی دریافت نمی کند، ۳۶۰۰ ثانیه نقطه شروع خوبی است.
به طور پیش فرض، این افزونه تمام صفحات سایت شما را کش می کند. این می تواند حجم فایل های کش شما را افزایش دهد و از منابع بیشتری استفاده کند. با این حال، WP Super Cache به شما امکان می دهد صفحاتی را اضافه کنید که نمی خواهید کش شوند.
به عنوان مثال، اگر یک فروشگاه تجارت الکترونیک دارید، می توانید صفحاتی را که بازدیدکنندگان اغلب از آنها بازدید نمی کنند حذف کنید و منابع سرور را ذخیره کنید. اینها می توانند صفحه پرداخت، صفحه حساب کاربری و صفحه تشکر باشند.
اکثر وب سایت های دارای محتوا، با هر درخواست صفحه، فایل های ثابت زیادی را ارائه می دهند. این ارائه شامل فایل های جاوا اسکریپت، تصاویر، شیوه نامه ها و موارد دیگر می شود. بر خلاف پست های وردپرس شما که به صورت پویا توسط PHP تولید می شوند، این فایل ها را می توان با استفاده از یک سرویس شبکه تحویل محتوا (CDN) ارائه کرد. CDN شبکه ای از سرورهای توزیع شده جغرافیایی است که به ارائه سریع محتوا به بازدیدکنندگان کمک می کند.
توجه: راه اندازی CDN با WP Super Cache کمی فنی است و به تجربه کافی در CDN ها نیاز دارد. اگر روش سادهتری را ترجیح میدهید، CloudFlare یک ارائهدهنده CDN رایگان است که تنظیم آن آسان است.
برای راهاندازی CDN با WP Super Cache، بر روی تب CDN کلیک کنید و سپس کادر کنار گزینه «فعال کردن پشتیبانی CDN» را علامت بزنید. اکنون URL خارج از سایت خود را وارد کنید، که URL شما خواهد بود. به عنوان مثال، می توانید موارد زیر را وارد کنید: https://cdn.domain.com
سپس گزینه رد شدن http URLs در بخش Additional CNAMEs یا همان CNAME های اضافه را علامت بزنید.
حالت پیش بارگذاری در WP Super Cache به شما این امکان را میدهد که فایلهای استاتیک سوپر کش برای همه پستها و صفحات خود ایجاد کنید و یک وبسایت ثابت را ارائه دهید. به این ترتیب، هر زمان که شخصی از سایت شما بازدید کند، محتوای شما به سرعت بارگذاری می شود.
یک فایل استاتیک سوپر کش به حفظ منابع سرور، سرویس دادن به یک سایت قدیمی که دیگر به روز نمی شود کمک می کند و فقط با ارائه محتوای ثابت، سرعت سایت را بهبود می بخشد.
برای شروع، به برگه «Preload» یا همان پیش بارگذاری در افزونه WP Super Cache بروید. در مرحله بعد، میتوانید زمان بهروزرسانی فایلهای کش پیشبارگذاری را تنظیم کنید.
به طور پیش فرض، افزونه آن را روی ۶۰۰ دقیقه تنظیم می کند، اما اگر هر روز چندین مقاله منتشر کنید، می توانید زمان را کاهش دهید. به یاد داشته باشید که بارگذاری کامل سایت وردپرس شما مدتی طول می کشد و منابع زیادی را روی سرور شما مصرف می کند. اگر نمیخواهید فایلهای استاتیک شما منقضی شوند، میتوانید آن را روی ۰ بگذارید، مگر اینکه کش را بهصورت دستی بازخوانی کنید.
پس از آن، مطمئن شوید که کادرهای «روش پیش بارگذاری (جمعآوری زباله غیرفعال است. توصیه میشود)» را علامت بزنید. همچنین میتوانید پیشبارگذاریها را برای برچسبها، دستهها و دیگر طبقهبندیها در وبسایت خود فعال کنید.
این افزونه همچنین گزینه ای را برای دریافت هشدارهای ایمیلی هر زمان که فایل های شما به روز می شوند ارائه می دهد. بهطور پیشفرض، از تنظیمات «بدون ایمیل» استفاده میکند، اما میتوانید با انتخاب گزینهای از منوی کشویی آن را تغییر دهید.
در انتها ۴ نکته اصلی در رابطه با پیکربندی افزونه WP Super Cache که می بایست در نظر داشت به شرح زیر می باشد: