» مرکز آموزش هاست و دامین » ناحیه کاربری » پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی، دلایل و راههای پیگیری
در دنیای دیجیتال امروز، پرداخت آنلاین به یکی از روشهای متداول برای انجام تراکنشهای مالی تبدیل شده است. این روش، که از طریق درگاههای اینترنتی انجام میشود، این امکان را به کاربران می دهد تا صورتحسابهای خود را به راحتی و در هر زمانی پرداخت کنند. اما چگونه این فرآیند انجام میشود و چه اتفاقی میافتد اگر پرداخت ناموفق باشد؟ در این مقاله به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت.
هنگام ثبت سفارش و یا تمدید سرویس ها در سایت IRPOWER، صورتحسابی برای کاربران ایجاد شده که از طریق پیامک و ایمیل، اطلاع رسانی انجام میشود و کاربر باید نسبت به پرداخت آن اقدام کند. یکی از روشهای پرداخت صورتحساب، پرداخت از طریق درگاه اینترنتی است. این روش، به دلیل سرعت و سهولت استفاده، بین کاربران بسیار محبوب است و نیاز به انتظار جهت تایید واحد مالی در روش های کارت به کارت و … نیست.
زمانی که صورتحسابی از این طریق و به صورت موفق پرداخت میشود، در سیستم تراکنشهای روزانه ثبت خواهد شد و بصورت خودکار، وضعیت صورتحساب به وضعیت “پرداخت شده” تبدیل میشود. در این مقاله قصد داریم برای مواقعی که تراکنش بانکی به صورت ناموفق انجام می شود و صورتحساب مد نظر به صورت خودکار به وضعیت “پرداخت شده” تغییر نکرد، صحبت کنیم.
پرداخت موفق درگاه بانکی: پرداختی که طبق گزارش سیستم بصورت موفق از جانب شرکت دریافت گردیده و صورتحساب مربوطه را به حالت “پرداخت شده” تبدیل خواهد کرد.
پرداخت ناموفق درگاه بانکی: پرداختی که طبق گزارش سیستم از جانب شرکت دریافت نشده است و صورتحساب به همان حالت “پرداخت نشده” باقی خواهد ماند.
پرداختهای اینترنتی ناموفق میتوانند به دلایل مختلفی رخ دهند. برخی از شایعترین دلایل عبارتند از:
همانطور که در این مقاله در خصوص دلایل پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی گفتیم، در هنگام انجام پرداخت آنلاین ممکن است در شبکه بانک مشکلی پیش آید که باعث انجام پرداخت به شکل ناقص شود. در این موارد، ممکن است مبلغی از حساب بانکی شما کسر شود، اما این مبلغ به موجودی شما در سایت افزوده نشود یا صورتحساب مرتبط پرداخت نشده باقی بماند. این پرداخت بطور ناقص انجام شده به این معنا که تراکنش ناموفق انجام شده و سایت نتوانسته پرداخت شما را با بانک اعتبارسنجی کند.
اولین اقدام پس از پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی، منتظر باشید: بطور معمول در همان روز کاری یا اولین روزکاری بعد، بانک می بایست مبلغ را به حساب شما بازپرداخت کند و معمولا بانکها طی مدت ۱ تا ۷۲ ساعت روزهای کاری تراکنش برگشتی را پیگیری و مبلغ کسر شده از حساب شما میبایست طی این مدت به حساب بانکی شما برگشت داده شود.
دومین اقدام پس از پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی، تماس با درگاه و بانک: در مواردی به ندرت ممکن است مبلغ پس از گذشت این مدت به حساب شما بازنگردد. در این موارد شما میتوانید با اعلام مغایرت از طریق شرکت پرداخت الکترونیک مرتبط با درگاهها و یا بانک عامل حساب خودتان، پیگیر بازپرداخت مبلغ کسر شده از حساب خود شوید.
سومین اقدام پس از پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی، ارتباط با تیم پشتیبانی: با اینکه سایت IRPOWER هیچگونه دخل و تصرفی در خصوص اقدامات اول و دوم ندارد ولی به جهت پیگیری موضوع پس از ۷۲ ساعت کاری میتوانید با ارسال تیکت به تیم پشتیبانی با ذکر اطلاعات کامل از مبلغ و روز و ساعت پرداخت همراه با رسید دیجیتالی (در صورتیکه آن را یادداشت کردید) از برگشتی بودن تراکنش خود اطمینان حاصل نمایید.
سعی کنید همیشه از صفحه پرداخت خود اسکرین شات تهیه کنید و یا مشخصات پرداخت شامل کد رهگیری، شماره مرجع و پذیرنده، زمان تراکنش و… را برای پیگیری های بعدی یادداشت نمایید.
در ادامه، چند نکته مهم در خصوص پرداخت ناموفق درگاه اینترنتی را ذکر میکنیم:
نکته اول: در صورت پرداخت اینترنتی ناموفق، رسید پرداخت را تا زمان دریافت مبلغ به حساب خود نگه دارید.
نکته دوم: در صورتی که صورتحساب شما فرصت جهت پرداخت دارد، می توانید از روش ثبت پرداخت که به صورت کارت به کارت، واریز به حساب می باشد استفاده نمایید، که رویه بررسی تراکنش بانکی نیاز به زمان کافی تا ۷۲ ساعت می باشد.
نکته سوم: در صورتی که پرداخت شما می بایست به قید فوریت انجام شود، می توانید مجددا اقدام به پرداخت نمایید و در خصوص تراکنش ناموفق طبق مراحل پیگیری اقدام نمایید.
نکته چهارم: جهت ارتباط با پشتیبانی درگاه بانکی آسان پرداخت می توانید از آدرس https://asanpardakht.ir/ticket استفاده فرمایید.