استفاده از Disk Management برای Extend یک پارتیشن جهت افزایش فضا

 

در این آموزش قصد داریم تا نحوه افزایش فضای یک پارتیشن (Extend) از طریق ابزار قدرتمند Disk Management سرور های ویندوزی را با هم بررسی کنیم. ابزار Disk Management در سیستم عامل ویندوز که به معنی مدیریت دیسک می باشد به ما در افزایش پارتیشن ایجاد شده در سرور مجازی ویندوز یا سرور اختصاصی ویندوز کمک خواهد کرد. در ادامه به آموزش نحوه فضای دیسک یک پارتیشن خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید…

 

پارتیشن چیست؟

 

Partition یا پارتیشن بندی به معنی تقسیم بندی یا جداسازی یک قسمت از فضای دیسک اختصاص داده شده به سرور یا سیستم مورد استفاده ما خواهد بود که این فضای دیسک می توانید هارد روی سیستم عامل ویندوزی کامپیوتری یا سرور شما یا یک فلش که هر روز آن را به محل کار خود می برید، باشد.

 

افزایش فضای یک پارتیشن در سرورهای ویندوزی

 

می‌توانید از ابزار مدیریت دیسک برای اضافه کردن فضا به یک حجم دیسک موجود استفاده کنید و در واقع فضای خالی یک درایو را افزایش دهید ، اما تنها در صورتی که فضای خالی تخصیص داده نشده وجود داشته باشد و این فضا باید دقیقا بعد از حجم اصلی پارتیشن قرار گرفته باشد. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، هیچ حجم دیگری بین پارتیشن مد نظر جهت افزایش حجم و حجم تخصیص داده نشده (unallocated volumn) قرار ندارد. همچنین پارتیشنی که قصد افزایش فضا داریم نیز باید با سیستم فایل NTFS یا ReFS فرمت شود.

 

برای افزایش حجم با استفاده از ابزار  Disk Management

 

در آموزش فضای یک پارتیشن با استفاده از حجم تخصیص داده نشده را با هم بررسی خواهیم کرد. نکته ای که در این خصوص وجود دارد، می بایست حجم تخصیص داده نشده دقیقا بعد از پارتیشن مد نظر شما واقع شده باشد و فضای دیگری بین پارتیشن و حجم تخصیص داده نشده وجود نداشته باشد.

 

۱. برای اینکار می بایست ابزار Disk Management را با مجوز مدیر (Run as Administrator) باز شود. در این خصوص یکی از راه آسانی که وجود دارد:

عبارت Computer Management را در کادر جستجوی Taskbar یا نوار وظیفه تایپ کنید، روی ابزار Computer Management کلیک راست کنید و سپس روی Run as administrator کلیک کنید.

(در صورتی که صفحه ای باز شد، گزینه Yes را انتخاب نمایید)

 

 

 پس از باز شدن Computer Management با دسترسی مدیر، در قسمت راست صفحه، به بخش به Storage و سپس Disk Management بروید.

 

 

۲. روی پارتیشن مورد نظر خود کلیک راست نمایید و سپس روی Extend Volume کلیک کنید.

 

اگر گزینه Extend Volume غیر فعال است، موارد زیر را بررسی کنید:

  • ابزار Disk Management یا Computer Management با مجوز مدیر (Run as Administrator) باز شده باشد.
  • همانطور که در تصویر بالا نشان داده شده است، دقیقاً پس از پارتیشن مد نظر، فضای اختصاص داده نشده وجود دارد. اگر حجم دیگری بین فضای تخصیص نیافته و پارتیشنی که می‌خواهید افزایش دهید وجود دارد، می توانید حجم یا پارتیشن فی مابین را حذف نمایید (حتما ابتدا از فایل‌های مهم نسخه پشتیبان تهیه کنید یا انتقال دهید!)

 

 ۳. حالا Next را انتخاب کنید و سپس در صفحه Select Disks، میزان افزایش حجم را مشخص کنید. می توانید از مقدار پیش‌فرض استفاده کنید، که از تمام فضای آزاد موجود استفاده می‌کند، همچنین می‌توانید از مقدار کمتری نیز استفاده کنید.

 

 

۴. برای افزایش حجم، Next و سپس Finish را انتخاب کنید.

 

افزایش حجم یک پارتیشن با استفاده از ابزار خط فرمان PowerShell

 

روی دکمه Start ویندوز کلیک راست کنید و گزینه Windows PowerShell Admin را انتخاب نمایید.

دستور زیر را برای تغییر اندازه حجم به حداکثر اندازه وارد کنید، و نام درایو پارتیشن بندی شده که قصد افزایش آن را دارید را در جلوی متغیر $drive_letter وارد نمایید. به طور نمونه در صورتی که درایو مد نظر شما، درایو C می باشد و قصد دارید تا جایی که می شود این پارتیشن افزایش حجم داده شود، می توانید دستورات زیر را وارد کنید:

$drive_letter = "C"
$size = (Get-PartitionSupportedSize -DriveLetter $drive_letter)
Resize-Partition -DriveLetter $drive_letter -Size $size.SizeMax
۵/۵ - (۵ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا علاوه بر متن نظر، نام و ایمیل خود را نیز وارد کنید. (ایمیل شما منتشر نخواهد شد)