» مرکز آموزش هاست و دامین » سرور مجازی » سرور مجازی ویندوز » مدیریت سرور ویندوز » افزایش فضای یک پارتیشن در ویندوز
در این آموزش قصد داریم تا نحوه افزایش فضای یک پارتیشن (Extend) از طریق ابزار قدرتمند Disk Management سرور های ویندوزی را با هم بررسی کنیم. ابزار Disk Management در سیستم عامل ویندوز که به معنی مدیریت دیسک می باشد به ما در افزایش پارتیشن ایجاد شده در سرور مجازی ویندوز یا سرور اختصاصی ویندوز کمک خواهد کرد. در ادامه به آموزش نحوه فضای دیسک یک پارتیشن خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید…
Partition یا پارتیشن بندی به معنی تقسیم بندی یا جداسازی یک قسمت از فضای دیسک اختصاص داده شده به سرور یا سیستم مورد استفاده ما خواهد بود که این فضای دیسک می توانید هارد روی سیستم عامل ویندوزی کامپیوتری یا سرور شما یا یک فلش که هر روز آن را به محل کار خود می برید، باشد.
میتوانید از ابزار مدیریت دیسک برای اضافه کردن فضا به یک حجم دیسک موجود استفاده کنید و در واقع فضای خالی یک درایو را افزایش دهید ، اما تنها در صورتی که فضای خالی تخصیص داده نشده وجود داشته باشد و این فضا باید دقیقا بعد از حجم اصلی پارتیشن قرار گرفته باشد. همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، هیچ حجم دیگری بین پارتیشن مد نظر جهت افزایش حجم و حجم تخصیص داده نشده (unallocated volumn) قرار ندارد. همچنین پارتیشنی که قصد افزایش فضا داریم نیز باید با سیستم فایل NTFS یا ReFS فرمت شود.
در آموزش فضای یک پارتیشن با استفاده از حجم تخصیص داده نشده را با هم بررسی خواهیم کرد. نکته ای که در این خصوص وجود دارد، می بایست حجم تخصیص داده نشده دقیقا بعد از پارتیشن مد نظر شما واقع شده باشد و فضای دیگری بین پارتیشن و حجم تخصیص داده نشده وجود نداشته باشد.
۱. برای اینکار می بایست ابزار Disk Management را با مجوز مدیر (Run as Administrator) باز شود. در این خصوص یکی از راه آسانی که وجود دارد:
عبارت Computer Management را در کادر جستجوی Taskbar یا نوار وظیفه تایپ کنید، روی ابزار Computer Management کلیک راست کنید و سپس روی Run as administrator کلیک کنید.
(در صورتی که صفحه ای باز شد، گزینه Yes را انتخاب نمایید)
پس از باز شدن Computer Management با دسترسی مدیر، در قسمت راست صفحه، به بخش به Storage و سپس Disk Management بروید.
۲. روی پارتیشن مورد نظر خود کلیک راست نمایید و سپس روی Extend Volume کلیک کنید.
اگر گزینه Extend Volume غیر فعال است، موارد زیر را بررسی کنید:
۳. حالا Next را انتخاب کنید و سپس در صفحه Select Disks، میزان افزایش حجم را مشخص کنید. می توانید از مقدار پیشفرض استفاده کنید، که از تمام فضای آزاد موجود استفاده میکند، همچنین میتوانید از مقدار کمتری نیز استفاده کنید.
۴. برای افزایش حجم، Next و سپس Finish را انتخاب کنید.
روی دکمه Start ویندوز کلیک راست کنید و گزینه Windows PowerShell Admin را انتخاب نمایید.
دستور زیر را برای تغییر اندازه حجم به حداکثر اندازه وارد کنید، و نام درایو پارتیشن بندی شده که قصد افزایش آن را دارید را در جلوی متغیر $drive_letter وارد نمایید. به طور نمونه در صورتی که درایو مد نظر شما، درایو C می باشد و قصد دارید تا جایی که می شود این پارتیشن افزایش حجم داده شود، می توانید دستورات زیر را وارد کنید:
$drive_letter = "C"
$size = (Get-PartitionSupportedSize -DriveLetter $drive_letter)
Resize-Partition -DriveLetter $drive_letter -Size $size.SizeMax
شعبانی
بهمن ۳, ۱۴۰۲ در ۶:۳۲ ب٫ظسلام یکی از پاتیشن های هارد hdd من قبلا داینامیک شده بود و حالا میخاستم اون رو بیسیک کنم در قسمت disk management روی گزینه delete اشتباها کلیک کردم و وقتی دوباره اون روی shirink volume کلیک کردم پارتیشن ظاهر شد اما هیچ اطلاعاتی در اون وجود نداره آیا راه بازگرداندنشون هست ؟
علی پرستار • نویسنده مطلب •
بهمن ۴, ۱۴۰۲ در ۹:۴۳ ق٫ظسلام و وقت بخیر،
بله، در صورتی که اطلاعات پارتیشن حذف شده به طور کامل توسط اطلاعات جدید جایگزین نشده باشند، میتوان با استفاده از نرمافزارهای بازیابی اطلاعات، آنها را بازگرداند. در حالتی که شما پارتیشن را حذف کردهاید و سپس آن را به عنوان یک پارتیشن جدید با حجم کوچکتر ایجاد کردهاید، احتمال بازیابی اطلاعات بسیار زیاد است. چرا که اطلاعات قدیمی پارتیشن هنوز در هارد دیسک وجود دارند و تنها به صورت غیرقابل دسترسی در آمدهاند. با این حال برای بررسی چنین مواردی نیاز است با افراد متخصص این حوزه یعنی بازیابی اطلاعات هارد دیسک در ارتباط باشید.
موفق باشید.
شعبانی
بهمن ۸, ۱۴۰۲ در ۴:۴۴ ب٫ظممنون که پاسخ دادین. بهترین نرم افزاری که میتونه اطلاعات بنده رو برگردونه به نظر شما چیه؟ کاربر ویندوز هستم
علی پرستار • نویسنده مطلب •
بهمن ۹, ۱۴۰۲ در ۱۰:۱۱ ق٫ظسلام و وقت بخیر،
ضمن تشکر از همراهی شما،
با توجه به توضیحات قبلی شما و اهمیت اطلاعات، ممکن است عدم استفاده از نرم افزار مناسب یا انجام این بررسی توسط افراد غیر متخصص، منجر به حذف کامل یا بخشی از اطلاعات قابل بازیابی گردد لذا نیاز است حتما در این خصوص با افراد متخصص در ارتباط باشید. با این حال نرم افزاری های مختلف در این خصوص مانند R-Studio و … وجود دارند که مجددا توصیه میگردد قبل از هر اقدامی با افراد متخصص در این حوزه در ارتباط باشید.
موفق باشید.
...
بهمن ۸, ۱۴۰۲ در ۴:۰۵ ب٫ظسلام.برای من حدود ۱۰۰ گیگ به اسم free space هست که سبز رنگه و من نمیدونم چطور باید به درایو c خودم اضافش کنم.میشه کمک کنید؟
علی پرستار • نویسنده مطلب •
بهمن ۹, ۱۴۰۲ در ۹:۰۷ ق٫ظسلام و وقت بخیر،
برای افزایش حجم یک درایو در ویندوز، شما باید از ابزار Disk Management یا Windows PowerShell طبق توضیحات همین مقاله استفاده کنید و این ابزارها به شما اجازه میدهند که فضای خالی را به یک درایو موجود اضافه کنید. البته برای این کار، باید چند شرط را رعایت کنید:
* فضای خالی باید unallocated باشد و روی آن هیچ volume ای وجود نداشته باشد.
* فضای خالی باید در همان دیسک درایو و بلافاصله بعد از درایوی که میخواهید افزایش دهید، قرار داشته باشد. نمیتوانید بین درایو و فضای خالی، درایو دیگری وجود داشته باشد.
* درایوی که میخواهید افزایش دهید، باید با سیستم فایل NTFS یا ReFS فرمت شده باشد.
در صورتی که مشکلی با موارد فوق وجود داشت، می توانید از نرم افزارهای جانبی مدیریت پارتیشن، ضمن بکاپ گیری از اطلاعات استفاده نمایید که چنین محدودیتی هایی در خصوص افزایش فضای دیسک ندارند.
موفق باشید.
عرفان
خرداد ۱۴, ۱۴۰۳ در ۱۱:۰۸ ب٫ظسلام خسته نباشید.
من درایوی که میخوام حجمشو افضایش بدم پشت فضای اختصاص داده نشدس و عملا هیچ جوره نمی تونم فضای اختصاص داده نشدمو بیارم جلو چون درایوری که میخوام افزایش بدم درایو ویندوزه و من نمی تونم پاکش کنم، راه حلی داره که من بدون نصب دوباره ویندوز درایو ویندوز رو افزایش بدم؟؟
علی پرستار • نویسنده مطلب •
خرداد ۱۶, ۱۴۰۳ در ۱۰:۳۸ ق٫ظسلام و وقت بخیر،
اگر جلوی درایو مد نظر شما حجم اختصاص نیافته (unallocated) وجود ندارد، میتوانید از ابزارهای مختلف مدیریت پارتیشن که امکانات حرفهایتری دارند، استفاده کنید. به عنوان مثال، میتوان به MiniTool Partition Wizard اشاره کرد که این محدودیت را برطرف میکند. توصیه میشود حتماً از آموزشهای تکمیلی موجود در اینترنت برای استفاده از چنین برنامههایی بهره بگیرید.
در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام، در خدمت شما هستیم.
موفق باشید.
مهرداد
خرداد ۱۶, ۱۴۰۳ در ۹:۱۷ ب٫ظدرود
من درایوم ۱۱۴ گیگ حافظه خالی داره میخوام ۳۰ گیگشو بردارم بزارم تو یک درایو دیگه میگه نمیشه فقط میتونی ۶ گیگ ازش برداری میشه راهنمایی کنید
علی شمس آبادی
خرداد ۱۷, ۱۴۰۳ در ۱۰:۰۳ ق٫ظبا سلام،
در نظر داشته باشید که ترتیب قرارگیری هر یک از Partition ها و وضعیت آن ها در هر دیسک (Unallocated ،Primary)، تعیین کننده امکان افزایش فضای Partition قبلی آن می باشد.
به عبارتی در صورتی که بعد از Partition مورد نظر شما به جهت افزایش فضا، Partition دیگری با وضعیت Unallocated وجود نداشته باشد، امکان تغییر در پارتیشن قبلی، با روش های معمول نیز وجود نخواهد داشت.
نرم افزارهایی نیز در این زمینه وجود دارند با عنوان Bootable Partition Manager که میتوانند خارج از محیط ویندوز و به دور از محدودیت های معمول آن، قابلیت هایی را برای انجام چنین تغییراتی در Partition های اصلی Disk مورد نظر ارائه دهند؛ البته در صورت تمایل به استفاده از چنین نرم افزارهایی، پیشنهاد می شود که حتما مستندات نرم افزار مربوطه را با دقت مطالعه نموده و طبق دستور العمل های ارائه شده توسط شرکت سازنده آن نرم افزار اقدام به انجام تغییرات در Disk سیستم خود نمایید تا از حذف ناخواسته اطلاعات موجود، پیشگیری شود.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی بیشتر، در خدمت شما هستیم.
موفق باشید.
علی اصغر
مرداد ۱۵, ۱۴۰۳ در ۱۱:۴۰ ق٫ظسلام من میخوام یه چند گیگ به درایو c بدم ولی یه سری چیزا مثل ۶۰۰ مگابایت و اینا جلوی درایوه و هیچ جوره نمیزاره از یه درایو دیکه بدمش به درایوcهنماییم کنید
علی شمس آبادی
مرداد ۱۶, ۱۴۰۳ در ۳:۳۱ ب٫ظبا سلام،
گاها پارتیشن هایی که با حجم های کم در Disk Management ویندوز دیده می شوند، مربوط به سیستم عامل می باشند و برای اینکه سیستم شما عملکرد صحیحی داشته باشد، وجود این پارتیشن ها ضروریست، با این حال اگر جلوی درایو مورد نظر شما فضاهای اختصاص نیافته وجود ندارد، می توانید از ابزارهای پیشرفته مدیریت پارتیشن برای ادغام این فضاها با پارتیشن مورد نظر خود استفاده کنید؛ یکی از این ابزارها MiniTool Partition Wizard است.
این نرم افزار قابلیت هایی مانند تغییر اندازه پارتیشن ها و ادغام پارتیشن ها را دارد؛ همچنین، می توانید با استفاده از این نرم افزار، پارتیشن های جدید ایجاد کنید یا پارتیشن های موجود را حذف کنید.
پیشنهاد می شود حتما از آموزش های موجود در سایت سازنده و یا آموزش های موجود در اینترنت برای استفاده از این نوع برنامه ها استفاده کنید تا اشتباها باعث حذف اطلاعات موجود بر دیسک سیستم شما نشود.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی بیشتر، در خدمت شما هستیم.
موفق باشید.
یونس
شهریور ۳, ۱۴۰۳ در ۱:۳۸ ب٫ظسلام من فضای خالی هاردم دوقسمت مجزا هست که نمی تونم به یک داریو اضافش کنم یعنی یه قسمت رو به cو یه قسمت رو به D میتونم اضاف کنم
ایا راهی هست که کل این فضا رو به یک درایو اضاف کنم
علی شمس آبادی
شهریور ۵, ۱۴۰۳ در ۱۰:۵۶ ق٫ظبا سلام،
در صورتی که بعد از Partition مورد نظر شما به جهت افزایش فضا، Partition دیگری با وضعیت Unallocated وجود نداشته باشد، امکان تغییر در پارتیشن قبلی، با روش های معمول نیز وجود نخواهد داشت.
در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی بیشتر، در خدمت شما هستیم.
موفق باشید.